Архів за Жовтень, 2021

Дистанційне навчання

dist Шановні батьки, здобувачі освіти!
Відповідно до протоколу Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 28.10.2021 р. № 68, наказу Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації від 29.10.2021 р. № 16, з метою забезпечення здоров’я і безпеки учасників освітнього процесу з 01 листопада 2021 року розпочинається навчання в дистанційній формі згідно розкладу занять.

НАКАЗ



Високе професійне визнання

Європейський знак якості – відзнака, що засвідчує якість та успішність проєкту за Європейськими стандартами. Переможців(-ниць) щорічно обирає Центральна служба підтримки програми (CSS). Ця нагорода стала доступною українцям з жовтня 2015 року.
Критерії відбору:
Учасниками конкурсу стають лише ті проєкти, що отримали як мінімум дві відзнаки National Quality Label від різних країн-учасниць проєкту.
Подавати заявку непотрібно. На цю відзнаку проєкт номінується автоматично, коли дві країни-учасниці проєкту отримують сертифікат National Quallity Label. Якщо ваш проєкт отримав відзнаку EQL, на eTwinning Live (у розділі Projects) біля проєкту з’являється позначка European Quality Label.
Відбір переможців триває з жовтня по листопад кожного року.
Що отримують переможці:
Високе професійне визнання в рамках програми. Наявність відзнаки свідчить про те, що ваша діяльність в eTwinning є високопрофесійна, ви вмієте працювати максимально якісно й креативно, та ефективно співпрацювати з партнерами.
Переможці European Quality Label зможуть взяти участь в конкурсі на отримання нагороди European Prize.

Вітаємо вчителя нашого Ліцею, шановну Зайченко Наталію Сергіївну та її талановиту команду – здобувачів освіти 8-Б класу! Вони взяли участь у чудовому, сучасному проекті eTwinning, якісно і активно попрацювали над цим проєктом та отримали нагороду. Знак якості – відзнака, що засвідчує високу якість та успішність проєкту за Європейськими стандартами. Переможців(-ниць) щорічно обирає Центральна служба підтримки програми (CSS). Ця нагорода стала доступною українцям з жовтня 2015 року.

Natali

Критерії відбору:

Учасниками конкурсу стають лише ті проєкти, що отримали як мінімум дві відзнаки National Quality Label від різних країн-учасниць проекту.

Подавати заявку непотрібно. На цю відзнаку проект номінується автоматично, коли дві країни-учасниці проекту отримують сертифікат National Quallity Label. Якщо ваш проект отримав відзнаку EQL, на eTwinning Live (у розділі Projects) біля проекту з’являється позначка European Quality Label.

Відбір переможців триває з жовтня по листопад кожного року.

Що отримують переможці:

Високе професійне визнання в рамках програми. Наявність відзнаки свідчить про те, що ваша діяльність в eTwinning є високопрофесійна, ви вмієте працювати максимально якісно й креативно, та ефективно співпрацювати з партнерами.

Переможці European Quality Label зможуть взяти участь в конкурсі на отримання нагороди European Prize.



Осінні канікули

Здобувачі освіти Ліцею міжнародних відносин № 51 під час осінніх канікул відвідали Музей історичних коштовностей, філію Національного музею історії України, побачили виставку «Пектораль. Знахідка століття» з нагоди 50-річчя цієї визначної дати в історії української археології. Чарівна осіння погода подарувала можливість екскурсій до київських парків. Цікаву екскурсію до м.Чернігів організували 8 класи. Побачили м. Седнів, садибу Лізогубів – філію Чернігівського обласного історичного музею імені В.В. Тарновського. Бажаємо чудових канікул!



Світла пам’ять Бобровицькій Світлані Семенівні

skorbim Педагогічний колектив Ліцею міжнародних відносин № 51 м. Києва з глибокою скорботою повідомляє, що 24 жовтня 2021 року після тривалої хвороби пішла з життя чудовий педагог, учитель початкових класів, Заслужений учитель України Бобровицька Світлана Семенівна.
Життєвий шлях Світлани Семенівни – зразок людської гідності, людяності, професіоналізму.

Її роботу відзначено почесним знаком Міністерства освіти і науки України «Відмінник народної освіти» (1988), грамотою Головного управління освіти і науки м. Києва (2001р.), грамотою Міністерства освіти і науки (2002р.), грамотою Головного управління освіти і науки м. Києва (2003р.), грамотою управління освіти Печерської районної у м. Києві державної адміністрації (2004р.), Подякою Київського міського голови (2006 р.), Подякою Печерської районної державної адміністрації (2008р.), Подяками Головного управління освіти і науки (2008, 2011р.), нагрудним знаком Міністерства освіти України «Василь Сухомлинський» (2019р.).
Світлана Семенівна народилася 11 січня 1948 року в м. Чернігів у сім’ї інтелігентів. Батько, Семен Григорович, – військовий, походив із с. Олбин Козелецького району, мати, Єфросинія Семенівна, – вчителька біології, родом із с. Дубовичі Сумської області. Професію педагога також обрали мамина сестра Олександра та старша сестра Світлани Семенівни Людмила.
Шлях до вчителювання був для Світлани Семенівни визначений долею й лежав через середню школу № 3 м. Чернігова та педагогічний інститут імені Т.Г.Шевченка (факультет початкових класів, музики та співів).
Відразу після закінчення інституту в 1970 р. її, як відмінницю й одного зі 100 найкращих випускників педагогічних вишів УРСР, направили до м. Києва – в середню школу № 51 з поглибленим вивченням англійської мови . Того ж року почала працювати з першокласниками. І так понад півстоліття: один кабінет, одна школа та єдиний запис у трудовій книжці. З дітьми вона проводила цілий день. Навчання починалося о восьмій ранку і нерідко закінчувалося пізнього вечора, коли батьки приходили забирати своїх дітей.
За ці роки Світлана Семенівна мала 15 випусків, а це майже пів тисячі учнів. Серед них є багато відомих особистостей: науковців, артистів, бізнесменів, урядовців.
Світлана Семенівна була тактовним і мудрим наставником, надавала учням глибокі і міцні знання, вчила їх свідомо та радісно ставитися до навчальної праці, велику увагу приділяла створенню атмосфери співробітництва, взаєморозуміння, толерантності.
Усе своє життя Світлана Семенівна була відповідальною, комунікабельною, ініціативною, чесною людиною зі співочою душею, любила і поважала своїх колег, дарувала усмішки, ділилася мудрими порадами. Вона була прикладом великої праці, щирим, надійним другом. Її вихованці, що живуть і працюють по всьому світу, вдячні їй за знання, турботу, за Велике Серце.
Світлана Семенівна була надзвичайно активною та ініціативною людиною: ще зі студентства займалася громадською роботою, спортом (альпінізм, спортивний туризм). Щороку разом із друзями брала участь у походах, зборах, змаганнях, виїздах у Карпати. Саме в інститутському спортивному таборі в с. Количівка Чернігівської області, вона познайомилася з майбутнім чоловіком Анатолієм Григоровичем, з яким виховала сина Андрія.
Педагогічний колектив ліцею висловлює щирі співчуття родині: сину – Андрію Анатолійовичу та чоловіку – Анатолію Григоровичу.
Вічна пам’ять дивовижній, красивій жінці, талановитому вчителю! Як ніхто інший вона любила і цінувала життя, всупереч усьому була сповнена оптимізму і пристрасного бажання жити!
Люди живі, поки жива пам’ять про них!

Вічна, світла пам’ять.



14 жовтня День захисників та захисниць України

1 (1)

Вчителі та здобувачі освіти Ліцею міжнародних відносин 51 вітають усіх з Днем захисників та захисниць України, Днем козацтва, Днем Покрова Пресвятої Богородиці. Творчо та з сердечними думками класні керівники провели виховні години, брейн-рінг “З історії українського козацтва”, квести та бесіди он-лайн з тими дітьми, які на дистанційному навчанні, створення малюнків, листів для бійців на передовій. Здобувачі освіти ліцею 13 жовтня взяли участь у квесті Печерського району “Ми славетні нащадки козаків”, який був організований працівниками Палацу дитинства та юнацтва Печерського району до Дня українського козацтва. В Ліцеї зберегли традицію відвідувати на свята поранених воїнів у Київському шпіталі, 13 жовтня з лідерами самоврядування ми привітали бійців малюнками та подарунками.
Окремо звертаємося до воїнів, які  в цей час захищають Україну:  “Шановні захисники та захисниці України! Дякуємо вам за відданість Україні та її народу! Нехай наша священна українська земля назавжди буде благословенною, вільною та незалежною! Бажаємо вам і членам ваших родин міцного здоров’я на довгі роки, злагоди, добра і миру, успіхів у повсякденному житті та у військовій службі!”